dimarts, 29 de gener del 2008

Gràcies ZP

Ara que s'apropen eleccions és bon moment per recordar el que el nostre estimat president i el seu govern han fet pels catalans, li agraeixo doncs:

-haver aprovat l'Estatut sortit del Parlament, va ser arriscat per part seva però va assumir la promesa electoral sense retocar-ne ni una coma, com també haver encarregat l'informe presentat pels advocats de l'Estat fent una interpretació (encara més) a la baixa del text, suposadament perquè "colés" al Constitucional. Així com haver agilitzat al màxim el seu desplegament.

-haver invertit la tendència de poca inversió pública a Catalunya i haver modernitzat les infraestructures. Veure l'eficiència del transport públic, la fluidesa de la circulació en automòbil, l'expansió de l'aeroport del Prat com a punt de connexió de primera divisió o el subministrament elèctric de l'any passat com a títols d'exemple. Amb aquest bon funcionament del país, podem dir amb orgull que Catalunya ja és comparable amb Botswana.

-haver aprovat una llei de memòria històrica que Amnistia Internacional suspèn i titlla de clarament insuficient, on no s'anul.len els processos sumaríssims del franquisme. Ha constituït sens dubte la consagració de la democràcia a l'Estat espanyol.

-haver permès que el català sigui oficial a les institucions europees, amb les pallassades vàries d'un tal Moratinos.

-haver publicat les balances fiscals, tal com s'obliga per llei

-premiar la inutilitat i la incompetència mantenint la Magdalena Alvarez tant de temps al ministeri, persona que ha fet de la burla dels catalans i de la ostentació de la seva incapacitat els seus lemes. I això que encara no ha dit que se la critica per la seva condició de dona, però no li donem idees...

-haver assumit la promesa del CAT a les matrícules, la Montse Tura ho va prometre estant a Interior. Després en Montilla va aprofitar la seva arribada al govern espanyol i, en un gest d'autoritat que l'honora demostrant que el PSC pinta alguna cosa, va permetre la inclusió del CAT als cotxes matriculats a Catalunya.

-haver donat via lliure a les seleccions catalanes, gràcies també al president del CSD Jaime Lissavetzky

I finalment agrair al govern ZP de deixar palès, un cop més, que l'única diferència en termes de concepció de l'Estat entre PP i PSOE són les sigles del partit. Com a nota purament superficial, notareu que amb el govern ZP s'han traduït les webs dels ministeris a les llengües cooficials, bé només parcialment perquè a la que t'endinses una mica més enllà de les planes principals t'ho trobes tot tal com estava, en castellà. La metàfora està cantada.