dilluns, 28 de setembre del 2015

Hem guanyat

Dia gloriós. Junts pel Sí + CUP: 72, C's + PSC + PP: 52.
Sobre base dels partits que s'han posicionat a les eleccions en clau plebiscitària el Sí té 55% vots i el No el 45%. El bloc del NO es vol apropiar ara dels diputats de CSQEP i tot quisqui (inclús el Partit Pirata i els vots en blanc). El cas de QSQEP és curiós, en cada debat electoral els del NO retreien al seu líder de ser independentista (Rabell va votar Sí-Sí el 9-N), i ara se'l sumen automàticament a les seves files.
Si entrem en el debat de la majoria de vots, en comptes d'eleccions podríem haver fet un referèndum i... oh wait. Hem fet servir l'únic recurs LEGAL que teníem per aconseguir un mandat democràtic. Els 72 diputats indepes no tenen legitimitat per aplicar el programa amb el que s'han presentat? És més legítim el programa electoral de la minoria restant al Parlament?
Alguns esperaven majoria absoluta de JxS... però portava dies dient que això era incompatible amb un bon resultat de la CUP (que a més se l'han guanyat a pols, entre altres coses recordar que no es van aixecar de la taula de negociació pel 9-N, quan tot se n'anava a norris). Això em recorda quan Mas va caure a 50 diputats el 2012 i molts convergents indepes es van deprimir... és molt més important l'espai independentista que s'ha construit en aquests anys i que el procés entrarà a partir de demà en la fase més decisiva.
Tenim una majoria absoluta independentista potent i la consequent legitimitat democràtica per proclamar el nou estat Català en 18 mesos.